Zoete brioche Recept van chef Philippe Leleu

zoete-brioche

INGREDIËNTEN (BRIOCHE BASIS) 

  • 1000 gr bloem (55 type) 
  • 250 gr zachte boter 
  • 90 gr suiker 
  • 20 gr zout 
  • 5 gehele eieren en aanvullen met water om 550 gr in vloeistof te verkrijgen 
  • 50 gr bakpoeder 
METHODE 
  1. Doe de bloem, suiker en zout in een mixer en voeg het ei / water mengsel toe.
  2. Meng gedurende 3-4 minuten. 
  3. Voeg het bakpoeder toe en meng nog 30 seconden tot het is opgenomen.
  4. Kneed het deeg 4 minuten voordat u de zachte boter toevoegt.
  5. Bloem je handen en vorm het deeg in een bal.
  6. Dek af met een handdoek en laat 40 minuten rusten op kamertemperatuur.
  7. Als het deeg in volume is verdubbeld, kneed en vouw en snij in stukken (450 gr).

INGREDIËNTEN (VOOR 1 BRIOCHE) 

METHODE
  1. Laat het deeg 50 minuten rijzen bij 28° C.
  2. Glazeer met ei en decoreer door een cirkel te knippen met een schaar.  
  3. Garneer met gekonfijt fruit en stukjes gebroken chocolade batons.
  4. Bak 20 minuten bij 200° C.
Delen