Witte chocolade madeleine biscuit Recept van chef François Galtier

Show ingredients
een-roos-voor-mijn-liefde

INGREDIËNTEN (MADELEINE BISCUIT)

METHODE
  1. Meng de eieren en de suiker om de suiker te smelten.
  2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng langzaam.
  3. Giet de vloeibare boter erbij om de basis te voltooien, en meng met de Belgische witte chocolade druppels en bevroren frambozen.
  4. Spuit in de silicone bakvorm.
  5. Bak ongeveer 6 min bij 200°C.

INGREDIËNTEN (RODE VRUCHTEN BALSAMICO COULIS)

  • 200 gr aardbei puree
  • 80 gr frambozen puree
  • 30 gr honing
  • 30 gr balsamico azijn
  • 40 gr gelatine massa (1/5)
METHODE
  1. Verwarm de honing met balsamico azijn en de gelatine massa.
  2. Meng met de purees en giet in de halve bol bakvorm en doe in de vriezer.

INGREDIËNTEN (LYCHEE MOUSSE)

METHODE
  1. Verwarm de de lychee puree en de gelatine massa.
  2. Giet op de Obsessie 30 Belgische witte chocolade om een emulsie te maken.
  3. Bij 35 °C de slagroom er voorzichtig door mengen.

INGREDIËNTEN (ROZE CHOCOLADE GLACERING)

METHODE
  1. Kook de room met de witte kleurstof, de suiker en de glucose.
  2. Meng de puree en de suiker In een pan en breng aan de kook.
  3. Giet op de gelatine te smelten.
  4. Voeg de chocolade en meng goed te smelten alle Obsessie 30 Belgische witte chocolade.
  5. Voeg de spiegel glazuur aan het einde met de rode Kleur.
  6. Blend het glazuur en het gebruik bij 35/40 °C.

MONTAGE

  1. Haal de bevroren Madeleine Biscuit uit de vorm en bedek het met de roze glacering.
  2. Maak een paar roze rozenblaadjes en plak ze rond de taart.
  3. Versier met enkele druppels neutrale spiegel glazuur op de bloemblaadjes.
Delen