Dessert Trends Kerst 2019. Een onvergetelijke kerst voor jouw klanten van Veliche™ Gourmet

Kerst is een leuke maar hectische periode. Jouw gasten of klanten genieten van de nostalgie en gezelligheid maar willen ook iets bijzonders ervaren. Hoe bereid je de perfecte kerstcreatie die voldoet aan alle wensen? Creëer een geweldige kerstervaring voor iedereen! Om je hierbij te helpen delen we drie Europese toptrends. Als kers op de taart delen we per trend een inspirerend recept van één van de topchefs van Veliche™ Gourmet.

Samen maken we iets speciaals van Kerst 2019…

I. Het verrassingseffect

Het begon met ‘karamelzeezout’ dat een paar jaar geleden populair werd: zoetigheid met verrassende ingrediënten zoals zout. We zijn er allemaal van gaan houden, maar sindsdien verlangen consumenten steeds meer naar andere tintelende verrassingen in traktaties. Zolang consumenten avontuurlijker worden, zien we de verrassings-trend alleen maar verder groeien. Probeer bekende smaken eens te combineren zoals je ze nooit eerder combineerde… het is tenslotte Kerstmis. Het effect zal iedereen positief verrassen!

Maak bijvoorbeeld deze verfrissende terrine van tomaat en basilicum met witte chocolade en aardbei.

II. Aziatische smaken

Dat Azië in opkomst is, horen we vaker. Niet alleen economisch maar ook culinair! Kerst 2019 draait om oosterse desserts… Aziatische smaken worden wereldwijd steeds populairder en naarmate we allemaal verder naar het oosten reizen, hoe meer exotische Aziatische ervaringen we mee terugnemen. Check je Instagram-feed maar eens op Matcha, Yuzu en Zwarte Sesam en je zult zien hoe populair het is! Haal daarom met Kerst Azië in je eigen keuken en verras je gasten.

Benieuwd hoe je met Kerst de Aziatische Ying kunt combineren met onze traditionele Yang?

Ontdek de Aziatische smaken met deze bonbon van pure chocolade met een ganache van Sichuan-peper.

III. Boozy feestdagen

We moeten toegeven: het is lastig om Kerstmis zonder alcohol voor te stellen! Zo zijn rumcakes onderdeel van de kersttraditie in vele culturen en wordt Baileys aan bijna alles toegevoegd met Kerst. Dit seizoen verwachten we dat consumenten de Boozy-trend naar een hoger niveau willen tillen. Ze gaan op zoek naar desserts met een vleugje klasse en een extra dosis ‘spirit’. Bereid je daarom voor op een Kerst met een extra shot… enthousiasme!

Laat je inspireren door onze champagne-chocoladetruffel.

 

Heb jij een bijzondere creatie gemaakt voor Kerstmis met behulp van een van onze producten? Deel jouw creatie op Instagram met #velichegourmet.

Delen