Tussengerechten met gember-pompoen, melkchocolade en karamel Recept van chef Neil Ferguson

tussengerechten-met-gember-pompoen-melkchocolade-en-karamel

INGREDIËNTEN (GEMBERGLAZUUR)

BEREIDING
  1. Rasp de gember in de room, voeg de kaneel toe.
  2. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 30 min. trekken.
  3. Zeef en voeg zwarte stroop en suiker toe. Breng opnieuw aan de kook.
  4. Voeg gelatine en suiker toe.
  5. Mix met een staafmixer.
  6. Laat afkoelen tot 19˚C vooraleer je het glazuur aanbrengt.

INGREDIËNTEN (KARAMELMOUSSE)

BEREIDING
  1. Verwarm de suiker tot 170˚C tot hij amber kleurt.
  2. Roer de boter erdoor.
  3. Voeg de room toe en haal van het vuur.
  4. Klop de eieren au bain-marie tot 60˚C.
  5. Breng over naar de keukenrobot en mix tot het is afgekoeld.
  6. Voeg de karamel en de xanthaamgom bij de eieren. Laat afkoelen.
  7. Meng er de slagroom door.

INGREDIËNTEN (POMPOENBOTER)

BEREIDING

  1. Mix alles samen in de blender.
  2. Giet in de slagroomspuit en zet ze onder druk met 2 patronen. Laat 30 min. rusten.
  3. Spuit 1/3 in een papieren beker met gaatjes in de bodem en zet 30 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand.
  4. Laat afkoelen in de beker.

INGREDIËNTEN (CRISPY CRUNCHIES-BASIS)

Delen