
Samenstelling
- Éclair deeg
- Kruidige oranje crème
- Rode glazuur
INGREDIËNTEN (ÉCLAIR DEEG)
- 125 gr water
- 125 gr volle melk
- 125 gr boter
- 0,5gr zout
- 2,5 gr suiker
- 125 gr bloem
- 250 gr ei
METHODE
- Kook het water, melk, boter, zout en suiker.
- Voeg deze mix en de bloem toe aan de mixer tot de temperatuur daalt tot 55 ℃.
- De eieren toevoegen en mengen.
- Spuit de eclairs op een blad met een fijne ster spuitmond en plaats in een oven voorverwarmd tot 190 ℃, verminder dan de temperatuur tot 150 ℃ om te bakken.
- Bak voor ongeveer 40 tot 50 min.
INGREDIËNTEN (kruidige oranje crème)
- 200 gr Mandarijnensap
- 100 gr jus d’orange
- 50 gr gelatine massa (1/5)
- 250 gr Veliche Obsession 30 Belgische witte chocolade
- 100 gr Veliche Intense 35 Belgische melk couverture chocolade
- 170 gr boter
- 8 gr sinaasappelschil
- 8 gr (chinese) vijf kruidenmix
- 150 gr citroensap
METHODE
- Verwarm de sappen en gelatine massa.
- Giet op de chocolade en meng.
- Voeg de boter en meng, voeg dan de sinaasappelschil, de kruidenmix en tenslotte het citroensap, en meng opnieuw.
INGREDIËNTEN (RODE GLAZUUR)
- 100 gr verse room 35% vet
- 72 gr suiker
- 410 gr glucosestroop
- 180 gr gelatine massa (1/5)
- 225 gr Veliche Obsession 30 Belgische witte chocolade
- 700 gr neutraal glazuur
- Zilverpoeder
- Rode voedingskleurstof
METHODE
- Kook de room, samen met de suiker en glucose.
- Giet op de gelatine om te smelten, voeg dan de chocolade toe, goed mengen zodat alle chocolade dots smelten.
- Als laatste voeg de glazuur en kleurstof toe gebruik op 35/40 ℃.
MONTAGE
- Vul de eclairs met de kruidige sinaasappel room.
- Glazuur ze met de rode glazuur.
- Versier met een Santa’s riem gemaakt met de modelleer chocolade.