Rood Valentijnshart van chef Peter Remmelzwaal

Benodigdheden Veliche Gourmet:

Benodigde materialen:

  • Vierkante bakvorm
  • Hartstekers
  • Spuitzakjes
  • Microplane
  • Pincet

Stap 1

Gebruik het volgende recept voor het maken van het financierbeslag.

Werkwijze

1. Meng de amandelpoeder, suiker, bloem en zout door elkaar.
2. Breng het eiwit op kamertemperatuur en roer deze door de droge grondstoffen.
3. Smelt de boter en meng dit door het amandelbeslag.
4. Voeg als laatste de baking drops en limoenzest toe.
5. Verdeel de massa in een dichte bakvorm tot 2 cm dikte.
6. Laat het beslag in de bakvorm één nacht rusten in de koeling.
7. Bak het financierbeslag op 190°C goudbruin.

Stap 2

 

1. Steek de financierbiscuit uit met een hartsteker van ongeveer 6 cm breed.
2. Tip: Zorg dat je de steker elke keer een slag draait (180 graden). Dan heb je het minste ‘verlies’ van je biscuit.

Stap 3

Gebruik het volgende recept om rode frambozenchocolade te maken.

Werkwijze

1. Smelt de witte chocolade tot 45°C.
2. Meng de gesmolten chocolade met het frambozenpoeder en de frambozenstukjes.
3. Voeg rode cacaoboterkleurstof toe zodat de gewenste kleur ontstaat.
4. Tempereer de chocolade tot de juiste temperatuur.

Stap 4

1. Plaats de uitgestoken hartfinanciers eerst in de koeling voor het doorhalen.
2. Gebruik een doorhaalvork om de hartfinanciers in de frambozenchocolade te dippen.
3. Tip: gebruik een vork waarvan de twee binnenste punten zijn weggehaald.

Stap 5

1. Strijk na het dippen in de chocolade de bodem af aan de rand van de bekken.
2. Plaats de harten op een plaat met bakpapier.
3. Laat de chocolade uitharden voor verdere verwerking.

Stap 6

Bereid de witte chocolade/vanilleroom met het volgende recept:

Werkwijze

1. Meng de gelatine met water en laat deze wellen.
2. Verwarm de room met het vanillestokje.
3. Los de gelatine op in de warme room.
4. Passeer de warme massa door een fijne zeef en meng dit met de chocolade.
5. Mix de massa kort door met een staafmixer.
6. Koel de room voor minimaal 24 uur alvorens deze te gebruiken.
7. Klop de room luchtig door middel van een machinebekken met garde.

Stap 7

1. Knip eerst een stukje van de spuitzak af zodat er een rond gaatje ontstaat. Vervolgens knip je, halverwege het ronde gaatje, een klein stukje schuin omhoog.
2. Tip: Bekijk een St. Honoré-spuitje zodat je weet hoe je de spuitzak kunt knippen. Een klein St. Honoré-spuitje gebruiken kan natuurlijk ook!
3. Spuit de luchtig geslagen room op de rand van het hartje.

Stap 8

1. Smelt witte chocolade Delight 29% en kleur deze met roze cacaoboter.
2. Tempereer de chocolade tot de juiste tempratuur.

Stap 9

1. Plak een plastic sheet met een beetje vet vast op de werkbank.
2. Maak een strook met roze chocolade aan één kant van de sheet.
3. Strijk de chocolade dun uit over de plastic sheet.
4. Spuit vervolgens met een spuitzak streepjes over de uitgestreken chocolade.

Stap 10

1. Gebruik twee verschillende maten hartstekers om de harten uit te steken.

Stap 11

1. Plaats de uitgestoken chocoladeharten op het gebakje .

Stap 12

1. Vul het midden van het hart op met verse frambozen en rode bessen.
2. Tip: Als je het gebakje nog iets specialer wilt maken, kun je ook eerst een laagje frambozen cremeux inspuiten. Vervolgens opvullen met rood fruit.
3. Spuit een frambozen/rozen-coulis in de frambozen.
4. Decoreer de gebakjes met rozenblaadjes, bladzilver en vers limoenzest.

 

 

Delen