Rode fluwelen witte chocolade Valentijn cake Recept van chef Philippe Kotzky

rode-fluwelen-witte-chocolade-valentijn-cake

INGREDIËNTEN (witte sponge cake)  

  • 11 eierdooiers
  • 150 gr suiker
  • 83 gr cakemeel
  • 38 gr maïszetmeel
  • 120 gr boter
  • 240 gr eiwitten
  • 7 gr rode kleurstof poeder
METHODE  
  1. Klop de eierdooiers en de suiker samen.
  2. Meng en zeef de bloem, de rode kleurstof poeder en de maizena.
  3. Voeg de bloem zachtjes toe aan de basis.
  4. Klop en voeg het eiwit voorzichtig toe.
  5. Voeg de gesmolten boter aan het eind toe.
  6. Bak op 200 ° C gedurende 8-10 minuten.

 

INGREDIËNTEN (WITTE CHOCOLADEMOUSSE)  

METHODE  
  1. Verwarm (pocheer) de eierdooiers, de eieren en het gearomatiseerde water, als een Sabayon en voeg de gelatine toe.
  2. Smelt de chocolade en voeg toe aan de basis van het ei (Sabayon).
  3. Voeg de zachte slagroom toe en giet het inde vorm.

ASSEMBLAGE 

  1. Maak het speciale recept voor de cake.
  2. Verspreid over het transfersheet..  
  3. Plaats in het frame.
  4. Giet een dunne laag witte chocolademousse.
  5. Voeg een laag rode spons toe.
  6. Voeg de Belgische witte chocolademousse met Obsession 30 toe.  
  7. Voeg een laag rode spons toe.
  8. Bevries en haal het transferblad los.  
  9. Glaceer met neutrale heldere koude glacering.  
  10. Snij naar uw voorkeur.  
  11. Voeg het chocolade-logo toe.
Delen