Pittige pompoen bonbon van Chef Peter Remmelzwaal

Bekijk de ingrediënten

Benodigdheden Veliche™ Gourmet:

Benodigdheden materiaal:

  • Pompoenbonbonmal CW 2376
  • Magimixer of keukenblender
  • Airbrush
  • Chocoladekrabber

Stap 1

Airbrush de pompoenbonbonmal met zwarte cacaoboterspettertjes, donkeroranje en bruin/gele cacaoboterkleurstof.

Stap 2

Breng de pure chocolade op de juiste temperatuur door de chocolade te tableren.

Stap 3

Vul met behulp van een spuitzak de bonbonmal met chocolade.
Tril de vorm op de bank om luchtbelletjes te voorkomen.
Draai de vorm om en tik met de achterkant van de krabber tegen de mal tot de gewenste dikte.
Strijk het restant chocolade van de bonbonmal af met de krabber.

Stap 4

Recept amandel/pompoenpraliné

Stap 5

Gebruik de blender en maal de pompoen/amandelmassa, zout en specerijen fijn.

Stap 6

Voeg daarna de hazelnootpraliné toe en meng de massa glad met de blender.

Stap 7

Smelt de melkchocolade en meng deze met de cacaoboter.
Meng de chocolade met de rest van de massa.

Stap 8

Tempereer de pralinémassa tot 27°C.
Vul de onderkanten van de pompoen met de pompoenpraliné.

Stap 9

Recept pompoen gelei

  • Gele pectine 2 g
  • Kristalsuiker (1) 12 g
  • Pompoenpuree 140 g
  • Abrikoospuree 30 g
  • Kristalsuiker (2) 126 g
  • Citroenzuur 2 g
  • Gemalen zwarte peper 0,5 g

Plastische chocolade

Meng de gele pectine met kleinste hoeveelheid kristalsuiker (1).
Verwarm de purees en zwarte peper tot 40°C en meng de gele pectine erdoor.
Laat de massa 15 min. wellen.
Verwarm de puree tot 70°C en voeg het grootste gedeelte van de kristalsuiker (2) toe.
Kook de gelei tot 105°C.
Na het koken direct het citroenzuur toevoegen en de massa uitgieten/afkoelen.
Vervolgens de gelei met behulp van een blender mengen tot een gladde gelei.
Gelei met behulp van een spuitzak in het bovenste gedeelte van de pompoen spuiten.

Stap 10

De bonbonmal afstrijken met chocolade en een krabber zoals op de foto.

Stap 11

Kleine dopjes chocolade zetten op één van de twee bonbonmallen.
Direct de vormen goed sluiten en vastzetten met behulp van een klem.

Stap 12

Rol een pilletje van plastische chocolade, snij in stukjes en rol er bolletjes van.
Maak vervolgens kleine pompoensteeltjes.

Stap 13

Los de pompoenen uit de bonbonvormen en plak het steeltje met chocolade vast.

Eindresultaat

Delen