Konijnen ei Recept van chef Neil Ferguson

Bekijk de ingrediënten

INGREDIËNTEN (EXOTISCHE ROOM)

METHODE
  1. Verwarm de purees, voeg de gelatine massa toe, en giet op de chocolade om een ganache te maken.
  2. Finaliseer de emulsie met de koude vloeistof van verse room en kleur, en giet
    in “Sphere” silicone bakvorm en zet weg in de vriezer.

 

INGREDIËNTEN (KOKOSMOUSSE)

METHODE
  1. Verwarm de kokosmelk en gelatine massa, en giet op chocolade om een emulsie te maken.
  2. Meng dit bij 35 °C voorzichtig met de slagroom

 

INGREDIËNTEN (NEST)

  • Spaghetti
  • Water
  • Suiker
  • Decoratie suiker
METHODE
  1. Kook het water en kook de spaghetti half gaar.
  2. Giet de spaghetti af en meng met wat suiker.
  3. Vorm de spaghetti in een nest en plaats in een ring of siliconen mal om de vorm te houden, en karamelliseer in de oven.
  4. Bestrooi met Deco suiker voor gebruik.

 

INGREDIËNTEN (CRUMBLE)

  • 200 gr Bloem
  • 100 gr amandel poeder
  • 100 gr kokos poeder
  • 150 gr Suiker
  • 150 gr Boter
  • 2 gr Zout
  • 50 gr Crispy Crunchies
METHODE
  1. Meng alle ingrediënten behalve de Crispy Crunchies tot u een fijne kruimel krijgt.
  2. Voeg vervolgens de laatste ingrediënt en strooi in een bakvaste schaal.
  3. Bak ongeveer 20 min bij 160 °C.

 

INGREDIËNTEN (WITTE CHOCOLADE GLACERING)

  • 99 gr verse room 35% vet
  • 15 gr witte chocolade kleur
  • 72 gr Suiker
  • 410 gr glucosestroop
  • 180 gr gelatine massa (1/5)
  • 224 gr Obsession 30 Belgische witte chocolade
  • 700 gr spiegelglans neutraal
METHODE
  1. Kook de room, met witte kleur, suiker, en glucose, en voeg de gelatine toe om te smelten.
  2. Voeg de chocolade toe en zorg dat het goed smelt. Voeg de spiegelglazuur aan het einde toe.
  3. Blend de glacering, en gebruik bij 35/40°C.

 

MONTAGE

  1. Vul de halve ei bakvorm van silicone met kokos mousse, plaats de bevroren exotische room in het midden en werk af door te vullen met de mousse.
  2. Vries in, haal de bevroren taart uit de mal, werk af met de witte glacering.
  3. Maak wat vlekken op de witte glacering met een tandenborstel en verdunde donkere chocolade.
  4. Plaats het ei in het nest op een bord, en versier met stukjes van mango, crumble,
    en maak een lijn van de exotische saus.
Delen