Hazelnootcrème pâtissière van chef Peter Remmelzwaal

Ingrediënten

  • Melk 180 g
  • Room 60 g
  • Suiker (2) 36 g
  • Vanille 1 g
  • Suiker (1) 12 g
  • Roompoeder 20 g
  • Eidooier 40 g
  • Hazelnootpraliné 65% 45 g
Werkwijze
  1. Meng het roompoeder met kleinste hoeveelheid van de suiker (1).
  2. Roer vervolgens de eidooier door het roompoeder tot een gladde massa en voeg de hazelnootpraliné toe.
  3. Breng in een pan de melk, room, grootste hoeveelheid suiker (2) en vanille aan de kook.
  4. Meng een kleine hoeveelheid van de warme massa met het eidooiermengsel.
  5. Giet de massa terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Goed roeren.
  6. Daarna uitgieten in een bekken en afdekken met plastic.
  7. Crème pâtissière goed koelen in de koelkast. Glad roeren met garde voor gebruik.

Delen