Glaasje met duo van chocolade van Pierre Gilson

I. Witte chocolademousse

Bereiding:

Zet de ingrediënten klaar. Breng de vloeibare room aan de kook. Giet hem over het mengsel van eigeel en griessuiker. Verwarm het mengsel tot 82/84°C. Voeg de gelatine toe. Giet over de witte chocolade. Laat 3 à 4 minuten rusten en meng vervolgens alles door elkaar. Klop in een aparte kom de vloeibare room op. Meng de opgeklopte room voorzichtig onder de chocolade-crème anglaise. Spuit de mousse in het glaasje.

II. Melkchocolademousse

Bereiding:

Zet de ingrediënten klaar. Breng de vloeibare room aan de kook. Giet hem over het mengsel van eigeel en griessuiker. Verwarm het mengsel tot 82/84°C. Voeg de gelatine toe. Giet over de melkchocolade. Laat 3 à 4 minuten rusten en meng vervolgens alles door elkaar. Klop in een aparte kom de vloeibare room op. Meng de opgeklopte room voorzichtig onder de chocolade-crème anglaise. Spuit de mousse in het glaasje.

III. Praliné feuilletine

Bereiding:

Zet de ingrediënten klaar. Smelt de melkchocolade en meng hem met de praliné en de Crispy Crunchies. Spreid het mengsel uit over een vel bakpapier in een laag van 2 mm dik. Steek een aantal rondjes uit met het glaasje. Zet in de koeler.

Delen