Verfrissende verrine van chocolade mousse van Pierre Gilson

Download PDF

I. Witte chocolademousse

Bereiding:
  1. Zet de ingrediënten klaar.
  2. Breng de vloeibare room aan de kook.
  3. Giet hem over het mengsel van eigeel en griessuiker.
  4. Verwarm het mengsel tot 82/84°C.
  5. Voeg de gelatine toe.
  6. Giet over de witte chocolade.
  7. Laat 3 à 4 minuten rusten en meng vervolgens alles door elkaar.
  8. Klop in een aparte kom de vloeibare room op.
  9. Meng de opgeklopte room voorzichtig onder de chocolade-crème anglaise.
  10. Spuit de mousse in het glaasje.

II. Soep van aardbei, tomaat en basilicum

  • Griessuiker 50 g
  • Aardbeienpuree 150 g
  • Kerstomaten 290 g
  • Citroensap 50 g
  • Thaise basilicum 15 g
  • Cayennepeper 80 g
Bereiding:
  1. Meng alle ingrediënten in de blender.
  2. Schenk over de witte chocolademousse.

III. Decoratie

Bereiding:
  1. Maak een paar chocoladeversieringen.
  2. Werk af met een kwartje kerstomaat en een blaadje basilicum.
  3. Zet in de koeler.
Delen