4x klassieke chocolademelk voor de winter van First Coffee

1. Chocolademelk met marshmallows

Chocolademelk pure chocolade Sensation 72
Ingrediënten:

Neem een beker van 180 ml. Vul de beker met 45 gram Sensation 72 Belgische pure chocolade couverture. Verwarm de melk tot 70° en giet deze in de beker. Roer het geheel goed door en top het af met een toef slagroom.

2. Warme chocolademelk met amandel

Warme chocolademelk Intense 35

Ingrediënten:

Neem een beker van 180 ml. Vul de beker met 45 gram Intense 35 Belgische melkchocolade couverture. Verwarm de amandelmelk tot 70° en giet deze in de beker. Roer het geheel goed door en top het af met een toef slagroom. Strooi amandel stukjes op de slagroom.

3. Warme chocolademelk met kokos

Witte chocolademelk Obsession 30

Ingrediënten:

Neem een beker van 180 ml. Vul de beker met 45 gram Obsessions 30 Belgische witte chocolade. Verwarm de kokosmelk tot 70° en giet deze in de beker. Roer het geheel goed door en top het af met een toef slagroom. Strooi kokossnippers op de slagroom.

4. Warme chocolademelk met karamel

Ingrediënten:

Neem een beker van 180 ml. Vul de beker met 45 gram Intense 35 Belgische melkchocolade couverture. Voeg een theelepel karamelsaus toe. Verwarm de melk tot 70° en giet deze in de beker. Roer het geheel goed door en top het af met een toef slagroom. Strooi mini karamelblokjes op de slagroom.

Tip: Je kan de karamel ook vervangen voor de Hazelnootpraliné 65%

Warme chocolademelk met nog een extra touch? Het kan!

Naast deze drie recepten, hebben we ook nog wat leuke tips voor je op een rijtje gezet om de klassieke chocolademelk een trendy touch te geven:

Tip 1: Fruit en chocolade
Fruit en chocolade zijn goed te combineren en fruit is nog gezond ook. Geef de chocolademelk een extra gezonde twist door er stukjes banaan of aardbei aan toe te voegen. Zo kunnen de kleintjes toch nog verantwoord genieten!

Tip 2: Voor de pindakaas liefhebbers
De traditionele pindakaas heeft plaats gemaakt voor tal van nieuwe smaken. Ben jij ook zo dol op pindakaas? De Pindakaaswinkel heeft de leukste combinaties die bijna allemaal goed samengaan met chocolade. Doe eens gek en voeg 1 el. Stroopwafel en kaneel of Kokos zeezout toe.

Tip 3: Extra pit
De winterdip.. Een verschijnsel waar menig mens last van heeft tijdens de donkere winterdagen. Wil jij wat extra pit meegeven aan je chocolademelk? Het klinkt gek, maar door het toevoegen van cayennepoeder komt de smaak van cacao extra goed naar voren.

Deze recepten zijn gemaakt door First Coffee

Delen