Chocolade cake met aardbeien van Chef François Galtier

Bekijk de ingrediënten
mijn-hart-om-te-delen

DE COMPONENTEN

  1. Basis cake
  2. Rode coating
  3. Aarbei marmelade

1. BASIS CAKE INGREDIËNTEN

METHODE 
  1. Meng het ei en de suikers om de suiker te smelten. 
  2. Voeg meel en bakpoeder toe en meng langzaam. 
  3. Giet de olie om de basis te voltooien, en meng met Belgische chocolade dots en gedroogde aardbei. 
  4. Vul ¾ van de silicone mal, en bak ongeveer 1h bij 170 °C. 

2. RODE COATING INGREDIËNTEN

METHODE 
  1. Smelt de cacaoboter en voeg olie toe.
  2. Smelt tegelijkertijd chocolade en meng met olie en cacaoboter.
  3. Voeg rode kleur toe en meng.
  4. Meng met gedroogde aardbeienpartjes en gebruik het met temperatuur van ongeveer 35-40C, afhankelijk van de temperatuur van de cake. 

3. AARDBEI MARMELADE INGREDIENTEN

  • 45 gr Balsamico azijn 
  • 30 gr water 
  • 100 gr Suiker 
  • 40 gr Gelatine massa (1/5) 
  • 1300 gr verse aardbeien in blokjes 
  • 100 gr honing 
  • 0,1 gr zwarte peper 
  • 3 gr carrageenan 
  • 220 gr blokjes balsamico gelei  

MONTAGE

  1. Laat de cake afkoelen, je kunt hem zelfs bevriezen om “clean” uit de siliconen mal te halen.  
  2. Bedek de cake met de rode coating en decoreer hem direct met wat aardbei-krullen en wat crispycrunchies.
  3. Serveer met marmelade, om te smeren op de plakjes
Delen