
DE COMPONENTEN
- Basis cake
- Rode coating
- Aarbei marmelade
1. BASIS CAKE INGREDIËNTEN
- 400 gr Ei
- 200 gr Suiker
- 100 gr Violet suiker
- 330 gr Bloem
- 12 gr Bakpoeder
- 270 gr Amandelolie
- 50 gr gedroogde stukjes aardbei
- 100 gr Veliche Obsession 30 belgische witte chocolade dots
- 100 gr Veliche Intense 35 belgische melk chocolade dots
METHODE
- Meng het ei en de suikers om de suiker te smelten.
- Voeg meel en bakpoeder toe en meng langzaam.
- Giet de olie om de basis te voltooien, en meng met Belgische chocolade dots en gedroogde aardbei.
- Vul ¾ van de silicone mal, en bak ongeveer 1h bij 170 °C.
2. RODE COATING INGREDIËNTEN
- 100 g Veliche Cacao Boter
- 100 g Amandel Olie
- 1000 g Obsession 30 Belgische witte chocolade
- Rode voedsel kleurstof voor chocolade
- 60 g gedroogde droge stukjes aardbei
- Aardbei Krullen
- Veliche Crispy Crunches
METHODE
- Smelt de cacaoboter en voeg olie toe.
- Smelt tegelijkertijd chocolade en meng met olie en cacaoboter.
- Voeg rode kleur toe en meng.
- Meng met gedroogde aardbeienpartjes en gebruik het met temperatuur van ongeveer 35-40C, afhankelijk van de temperatuur van de cake.
3. AARDBEI MARMELADE INGREDIENTEN
- 45 gr Balsamico azijn
- 30 gr water
- 100 gr Suiker
- 40 gr Gelatine massa (1/5)
- 1300 gr verse aardbeien in blokjes
- 100 gr honing
- 0,1 gr zwarte peper
- 3 gr carrageenan
- 220 gr blokjes balsamico gelei
MONTAGE
- Laat de cake afkoelen, je kunt hem zelfs bevriezen om “clean” uit de siliconen mal te halen.
- Bedek de cake met de rode coating en decoreer hem direct met wat aardbei-krullen en wat crispycrunchies.
- Serveer met marmelade, om te smeren op de plakjes