Cacaovrucht Recept van chef François Galtier

I. INGREDIËNTEN

– Zoute chocoladesaus
– Pure chocolademousse
– Chocoladeomhulling

II. ZOUTE CHOCOLADESAUS

BEREIDING:

Warm de melk, het zout en de vanille op, en voeg de chocolade en het cacaopoeder toe. Roer tot een homogeen mengsel. Giet in een siliconen bakvorm met halve bollen van 4 cm ø, en zet in de vriezer.

III. PURE CHOCOLADEMOUSSE

BEREIDING:

Breng de melk aan de kook en voeg de chocolade toe. Bij 38°C voegt u voorzichtig de slagroom toe.

IV. CHOCOLADEOMHULLING

BEREIDING:

Smelt de cacaoboter en de chocolade. Verdeel het mengsel in drie porties en voeg aan elke portie een verschillende kleur toe. Gebruik bij 33-35°C.

V. OPMAAK

Vul een eivormige, siliconen 3D-bakvorm voor de helft met pure chocolademousse, plak 2 halve bollen chocoladesaus samen tot één hele bol, en duw deze in de mousse. Vul de vorm volledig met chocolademousse en zet in de vriezer. Haal het ei uit de vorm, prik een houten stokje in het ei, en spuit strepen chocolademousse over het ei om de cacaovrucht vorm te geven. Zet rechtop in de vriezer om de vorm niet te beschadigen. Gebruik de gele chocolade om de omhulling kleur te geven, en experimenteer met andere kleuren om de echte kleur van de cacaovrucht na te bootsen. Verwijder het stokje en breng het steeltje van modelleerchocolade aan om het gaatje op te vullen.

Delen