Basisrecept: Chocolademuffins van Veliche™ Gourmet

Chocolademuffin basisrecepten voor dagelijks gebruik

Veliche™ Gourmet wil graag enkele basisrecepten voor bakkers-, banketbakkers- en zoetwaren met u delen om u te inspireren. De professionele ambachtelijke patissier is voortdurend op zoek naar de perfecte glans, dikte en knapperigheid voor zijn creaties. Onze chocolade maakt jouw werk eenvoudiger en zorgt voor een beter eindresultaat. Eens gesmolten blijft onze chocolade langer bewerkbaar en zacht. Net wat u nodig heeft als u in alle rust wilt bakken.

Dit chocolaademuffin basisrecept stelt een eerste selectie van evenwichtige bereidingen voor op basis van ons chocoladedruppels assortiment. Zie dit recept dus als de basis om weer lekker verder mee te variëren. Bijna alles is mogelijk!

Bereiding

  1. Verwarm de melk en de boter tot ongeveer 50°C en giet over de suiker zodat deze kan smelten.
  2. Voeg de eieren en het eiwit toe, mix goed en voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder toe.
  3. Voeg de chocoladedruppels of chunks toe.
  4. Vul een kop voor 3/4, spuit een beetje vet op het mengsel en bak ongeveer 13 min op 190°C in een heteluchtoven.

Tip van de chef
U kunt eigen combinaties van chocolade en gedroogde vruchten, of chocolade en noten samenstellen. U kunt uw creaties afwerken met dezelfde topping. Gebruik chocoladedruppels voor kleinere muffins en chocolade chunks voor grotere.

Nog vragen? Ons gepassioneerde team staat altijd voor u klaar. Chat met ons via de website (zie chat button rechtsonder in beeld) of stuur een email naar info@veliche.nl!
Smakelijk!

Delen